Profil

Lucie Pilařová

pedagog lesní mateřské školky

Poprvé jsem s dětmi pracovala jako au-pair v Londýně, kde jsem se starala o 2 děti (3 a 5 let), které již navštěvovaly lesní školku. Mou další zkušeností jsou také mé dvě děti, které mě denně učí a rozvíjí, hlavně být stále přítomná, vnímavá, přístupná, respektující a hledající. Díky nim jsem se začala zajímat o alternativní způsoby učení a intuitivní pedagogiku. Navštěvuji různé kurzy a čtu knihy s touto tématikou. Také jsem absolvovala kurz“asistenta pedagoga”, což mě obohatilo o vědění, jak přistupovat k dětem s mentálním či fyzickým znevýhodněním. Praktickou zkušenost jsem získala při práci ve státní mateřské škole, kde jsem byla asistentkou chlapce, jehož diagnózou bylo ADHD a vývojová dysfázie.

V jiné mateřské škole jsem zase vypomáhala jako chůva a pomocný pedagog. A to i na jejich příměstských táborech. Mimo jiné již třetím rokem vedu kurzy fly jógy pro děti (6-12 let), což nás všechny moc baví.

Práce v lesní školce je pro mne splněným snem. Mé spojení s dětmi a přírodou je pro mě velmi naplňující a životodárné. Celý život ráda tančím, zpívám, hraji na housle a jiné netradiční nástroje. Zajímám se o přírodní léčení a zdravé stravovaní. Aktivně se podílím na ochraně přírody a zvířat.

“Věřím, že smyslem života je být propojen s přírodou a lidmi. A děti již toto mají přirozeně v sobě od narození. Ráda si s dětmi předávám zkušenosti, vědění a cítění světa.”