Ne 7. 11. 2021 / Jak to žije ve školce

Září – náš společný školní rok 2021/2022 – Jaroslavice

Tento školní rok jsme přivítali 7 nových kamarádů – Štěpánka, Martínka, Oliverka, Vendelínka, Zuzanku, Zoinku a Kubíka. První týden jsme si povídali o našich zážitcích z prázdnin, ale také o našich pravidlech. Pravidla jsou důležitá pro nás všechny, abychom se v lese, ve školce, ale i po cestě cítili příjemně a bezpečně. Společně jsme si ukazovali naše místa v lese a co vše tam můžeme najít a s čím si hrát.

Další týden jsme měli téma rodina. Navzájem jsme si ukazovali fotky, kdo na ní je, jak se kdo jmenuje a jaký s ním máme rodinný vztah. V lese si svojí rodinu děti namalovali a potom jsme si to společně s fotkami ve třídě vyvěsili.

Konec září jsme se věnovali tématu sklizeň. Kde jsme se učili, jaké ovoce a zelenina se na podzim sklízí a jak roste. Společně jsme si také z jablíček upekli štrůdl. Děti jablíčka oloupali, nastrouhali, nasypali na těsto a dali péct. Odpoledne jsme si na něm moc pochutnali.

V září jsme zahájili i přípravu předškoláků. Společně trénujeme uvolňování ramenního kloubu a celé ruky. Prsty uvolňujeme pomocí prstových říkanek a modelování z bláta. Už jsme zvládli i vyplňování pracovních listů. Společný zahajovací rituál předškoláků se uskutečnil 17. a 18. září. Děti si užili svou první noc v jurtě bez rodičů a spolu začali „Stoupání na Horu“.

V září s námi oslavil narozeniny Kubík L.