Út 2. 11. 2021 / Jak to žije ve školce

Stoupání NaHoru s předškoláky  2021/2022

 

Každoroční předškolácký rituál pro děti z obou tříd lesní školky se uskutečnil z pátku 17.9. na sobotu 18.9. na Velíkové v jurtě. 

Děkujeme nejprve  za důvěru vám rodičům, že jste děti připravily  i motivovaly společně s námi. Pro některé z dětí to byla zcela první noc bez vás, rodičů. Po příchodu  jsme nejprve přivítali naše skřítky Dobroděje a Lesníčka, kteří dětem přiblížili, co vše je večer čeká.  Před nočním programem jsme se nejprve náležitě posilnili u ohně, kde si každý opekl svou večeři. Jakmile  se setmělo, začalo to mít i pro děti tu pravou tajuplnou atmosféru. Po svíčkách  a za svitu baterek, se děti vydaly k jednotlivým zastavením, kde jsme si přiblížili, co by již předškolák měl v tomto školním roce zvládnout, a na čem více pracovat. Na konci na nás čekala indiánské náčelnice, která dětem převyprávěla příběh Stoupání na horu a předala každé třídě nakreslenou horu, na kterou  se předškoláci vydávají. Každý měsíc je před nimi výzva, kterou budou zdolávat, ať už se týká sebeobsluhy, komunikace, pracovním návykům apod. Pak jsme se společně vydali na zpáteční cestu k jurtě, kde jsme si připravili spaní a udělali večerní hygienu. Byla i večerní pohádka a pak už jen sladký spánek.  

Po klidné noci a ranním probuzení jsme si s dětmi uspořádali věci, udělali základní hygienu a dali moc dobrou snídani. Následovalo kreslení své vlastní postavy na horu, provlékání bavlnkou a společné dopoledne venku, kde si děti vyřezávaly a hrály. 

 

 

 

Na společný oběd jsme si dali špagety na ohni na školkové zahradě. Společný čas běžel jako o závod. S  dětmi jsme si na závěr udělali kruh, ve kterém jsme si připomněli prožitky z noci i dne a každý dostal na památku malý symbol hory k  připnutí na batoh.