Po 30. 8. 2021 / Jak to žije ve školce

Červen – si sluncem na zem svítí – Jaroslavice

Na začátku měsíce, jsme si povídali o  tom, že každý z nás je jiný. Že existují i  kamarádi s handicapem a jak jim můžeme  pomáhat. Zkoušeli jsme se na sebe dívat do  zrcadel a říct, jak se sami vidíme a co se  nám na nás samotných líbí. Se zavázanýma  očima jsme hmatem poznávali kamaráda a  ve dvojicích se snažili ujít nějakou  vzdálenost se svázanýma nohama. Kolik máme kontinentů a jak se jmenují, jací  tam žijí lidé, jaké mají zvyky, typická jídla, jakými mluví  jazyky…to vše bylo téma dalších dvou týdnů.

Učili jsme  se například nabrat přírodniny  čínskými hůlkami a vyrobit vějíř  z papíru, ulovit oštěpem  bizona, vymyslet si své  indiánské jméno a pomocí pantomimy  uhádnout zvíře žijící na různých  kontinentech.  

V pondělí 21.6. jsme společně s tatínky  oslavili jejich svátek, který si s námi  užili dopoledne v lese. Pořádně jsme se protáhli u rozcvičky, poté svou sílu a  dovednost porovnávali u házení  oštěpem na balónek naplněný vodou,  ukázali jsme tatínkům všechna naše  „lesní“ místa, na závěr si opekli  špekáčky a za doprovodu kytary i  zazpívali. 

Narozeniny s námi oslavila již šesté Hanička, páté Beátka F. a  páté Jiříček. Ještě jednou přejeme všechno nejlepší  Velkým tématem bylo tornádo, které se prohnalo českou  republikou. A tak jsme společně zkoumali, jak takové tornádo vzniká a co všechno může  způsobit.  

Poslední týden nás provázelo téma dopravní prostředky. Děti jako poděkování pánům  řidičům namalovali obrázky autobusu.

 Ve středu nás čekalo ukončení školního  roku, loučení s předškoláky i našimi pedagogy. Děkujeme za každý společně  strávený den a přejeme jim na jejich další  nové cestě mnoho radosti a s láskou  budeme vzpomínat.

Všem také přejeme krásné a zážitky  naplněné prázdniny !

Těšíme se v září  🙂