Listopadová Dopoledne v lese

V listopadu jsme Dopoledne v lese začali hrátkami s listím, kdy jsme se stali listovými králi. Vyrobili jsme si korunku a plášť a pověděli si příběh o listovém králi a jeho hledání vhodné královny. Pak jsme se oděni do královského šatu vydali do lesa postavit si nové listové království. Tam jsme si stihli ještě pohrát a postavit hada z listí, kde jsme si vyzkoušeli rovnováhu a hru v týmu:)

Při druhém setkání jsme si povídali o Svatém Martinovi, ale i o přírodě a zvířátkách, co se s nimi v tomto ročním období děje… chystají se na zimu. Děti dostaly každý svoji podkovičku (samozřejmě Svatého Martina pro štěstí) vystřiženou z tvrdého kartonu a mohly si ji ozdobit dle vlastní fantazie. A tak lepily, malovaly, děrovaly a vzájemně si to s maminkami a tatínky užívaly. V lese děti společně nosily listí, klacíky i velké větve. Podařilo se nám postavit dva pelíšky pro zvířátka a už jim jen přát, ať zimu v klidu přežijí.

Třetí listopadové Dopoledne v lese bylo ve znamení povídání o zvířátkách a plodech na podzim. Vyrobili jsme si barevné jablíčkové, hruškové nebo listové průsvity na okna. V lese na nás čekal hladový medvěd, který potřeboval pomoc s krmením, aby se mohl uložit k zimnímu spánku. Na cestě k medvědovi jsme potkali ještě několik zvířátek, které jsme si rozdělili na ty, co v zimě spí a na ty, co můžeme v zimě v lese potkat. Když se nám podařilo medvěda nakrmit, vytvořili jsme si pomocí klacíků a razítek z jablíček na papíře barevné jablůňky. Při zpáteční cestě za skřítkem Lesníčkem nás ještě „zdrželi“ popeláři, ale to nám vůbec nevadilo, aspoň jsme mohli z blízka vidět, jakže to vlastně funguje :-D.

Závěr listopadu přinesl déšť a s ním i deštivé Dopoledne v lese. Celý listopad se nesl ve znamení chystání se zvířátek na zimu a tak i tentokrát jsme si povídali o tom, kde se cítíme my i zvířátka nejlépe, tedy doma. V zázemí jsme si vyrobili zasněžené domečky a pak z nich postavili město. Kdo se nezalekl deště, tak se s námi po svačince, vydal do lesa, kde jsme si v tomto nevlídném počasí zahráli na ptáčky. Postavili jsme si ptačí hnízdo a pak hráli hru na hladová ptáčátka a pak už rychle za zpěvu vánočních koled pospíchali zpátky za skřítkem Lesníčkem.

Listopadová dopoledne byla plná nových zážitků a dobrodružství, která na vás čekají i v zimních měsících, kdy je les až magicky kouzelný. Těšíme se na všechny, kteří k nám v tomto krásném ročním období zavítají!